Святіший Отець прийняв рішення щодо майбутнього Ватиканського банку
  • Пон, 07/04/2014 - 15:25

Понтифік прийняв рішення щодо майбутнього Інституту релігійних справ - Ватиканського банку. Він підтвердив "важливість місії" цієї фінансової установи для Католицької Церкви, Святого Престолу та держави Ватикан.

Рішення було прийнято на підставі доповідей, представлених профільними ватиканськими комісіями, які останнім часом працювали над проектом перетворень у Ватиканському банку, йдеться в повідомленні, яке розповсюдила 7 квітня 2014 року прес-служба Святого Престолу. Папа прийняв рішення, що Інститут релігійних справ "буде й надалі з уважністю нести своє служіння, надаючи спеціалізовані фінансові послуги КатолицькійЦеркві в усьому світі".

"Цінні послуги, що пропонуються Інститутом, мають на меті сприяння Святішому Отцеві в його місії як вселенського пастиря, а також допомога тим установам та особам, які співпрацюють з ним в його служінні", - йдеться в повідомленні.

Понтифік звернувся з проханням до кардинала Джорджа Пела, голови Секретаріату з економічних питань, і Ернста фон Фрейберга, директора Ватиканського банку, розробити спеціальний план з інтеграції Інституту в нові фінансові структури Святого Престолу. Бюро фінансової інформації Святого Престолу і Держави Ватикан був наказаний подальший контроль за діяльністю Ватиканського банку.

У повідомленні підкреслюється, що вирішальне значення для майбутнього Інституту релігійних справ матимуть процеси, що почалися в 2012-13 рр.. з підвищення прозорості та істотного прискорення фінансових операцій.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va