Святіший Отець про боротьбу з бідністю: багато слів - мало справ
  • Пон, 16/06/2014 - 13:23

Багато слів, але мало справ - так Папа Франциск охарактеризував ситуацію навколо вирішення проблеми бідності у світі.

«Ми володіємо великою кількістю інформації та статистичних даних про бідність та людські нещастя. Але існує ризик перетворитися на інформованих спостерігачів, які не включені в цю дійсність», - зазначив Святіший Отець 14 червня 2014 року під час зустрічі з представниками італійського харитативного об'єднання «Misericordie» та організації донорів «Fratres».

На аудієнцію з Понтифіком на площі св. Петра зібралися близько 30 тис. волонтерів з усієї Італії. Папа Франциск високо оцінив їхню роботу на користь потребуючих і закликав до уникнення пустих розмов про проблеми бідності. «Ми чули багато слів, але треба діяти. Необхідна ваша діяльність, християнське свідчення. Необхідно йти до страждаючих, наближатися до них, як це робив Ісус. Будемо наслідувати Ісуса. Він ішов вулицями, не плануючи своєї зустрічі з бідними, хворими, каліками, які були на шляху. Але коли зустрічав першого з них - зупинявся, допомагав, був знаком близькості Бога, Який є Добротою, Провидінням і Любов'ю», - сказав Папа.

Святіший Отець нагадав, що вірні, за прикладом Ісуса, покликані розділяти проблеми людей, яких зустрічають. «Треба, щоб наші слова, жести, поведінка висловлювали солідарність, бажання не залишатися байдужими до болю інших, з братерським теплом і без звернення до різних форм патерналізму», - закликав Понтифік.