Святіший Отець про корумпованість політиків, бізнесменів і священиків
  • Втр, 17/06/2014 - 01:35

За корумпованість політиків, бізнесменів і священиків розплачуються бідні, які залишаються без того, чого потребують і на що мають право, зазначив Папа Франциск під час ранішньої Євхаристії у Домі св. Марти 16 червня 2014 р. Під час проповіді Святіший Отець зосередився на біблійному оповіданні про виноградаря Набота, котрий не побажав продавати частину своєї землі королю Ахаву і за це був убитий. Після чого Ахав забрав її "спокійно, ніби нічого не сталося". Ця історія, за словами Папи, постійно повторюється у вигляді корупції серед тих, хто тримає в своїх руках "матеріальну, політичну чи духовну владу".

Франциск зазначив, що корумповані політики, бізнесмени та священики є скрізь. Але за їх гріх доводиться розплачуватися бідним. "Якщо говоримо про корумпованих політиків чи економістів, хто розплачується за це? Лікарні без медикаментів, хворі, які не отримують турботи, діти, які залишаються без освіти. А хто платить за зіпсутість священика? Платять діти, які не знають, як робиться знак хреста, не мають можливості ознайомитися з катехизмом, про яких не піклуються. Розплачуються хворі, яких не відвідують, ув'язнені, які залишаються без духовної підтримки. Платять бідні! За корупцію розплачуються бідні - матеріально і духовно", - сказав Папа.

Єдиним шляхом для перемоги над корупцією, на думку Папи, є служіння і очищення серця. "Корупція народжується завдяки гордості, високомірності", - наголосив він і закликав до служіння, джерелом якого є смиренність. На закінчення проповіді Франциск закликав молитися за багатьох "мучеників", що постраждали від зіпсованості інших.