Святіший Отець відвідає стародавні римські кладовища
  • Чтв, 31/10/2013 - 19:12

1 листопада Папа Франциск відвідає римські монументальні кладовища "Cimitero del Verano". У свято Всіх Святих він очолить Богослужіння біля входу на некрополь. Після закінчення Служби Папа проведе молитву за померлих і благословить кілька могил. Співслужити, серед інших, буде і кардинал Агостіно Валліні, папський вікарій Римської єпархії.

Візит Папи Франциска збігається з 20-ю річницею останнього відвідування кладовища "Cimitero del Verano" Понтифіком, який здійснив 1 листопада 1993 Іван Павло II. Бенедикт XVI під час свого понтифікату не відвідував саме кладовище, однак, в 2008 р. він служив св. Літургію в розташованій поруч базиліці св. Лаврентія за міською стіною.

Кладовище "Cimitero del Verano" було засноване в 1808-1814 рр. під час французької окупації Риму. Тут поховано багато громадських, політичних та церковних діячів. На цьому цвинтарі спочиває в'єтнамський кардинал Франсуа Ксав'є Нгуєн Ван Туан, який до своєї смерті в 2002 році був головою Папської ради "Iustitia et Pax", а раніше провів 13 років як в'язень совісті в в'єтнамських в'язницях; зараз триває його беатифікаційний процес. Тут поховані також відомий католицький богослов Ерік Петерсон, канвертит з протестантизму, гарячий противник нацизму.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va