Святіший Отець: йти за Христом з наполегливістю і без тріумфальності
  • Суб, 13/04/2013 - 17:48

"Йти за Христом треба з наполегливістю і без тріумфальності", – зазначив Папа Франциск під час Літургії в Будинку св. Марти вранці 12 квітня. За словами Святішого Отця, коли Бог торкається серця людини і дарує їй Свою милість, Він не робить магічного чуда, що здійснюється в один момент.

"Бог нас визволяє впродовж часу", – сказав Папа. "Господь не поводиться як фея з чарівною паличкою, але навпаки, дарує милість і говорить, як і говорив всім, кого оздоровлював: "Іди", – сказав Понтифік і додав, що цей заклик актуальний для кожного віруючого. "Він також говорить нам: "Ідіть своїм життям і давайте свідчення всього, що Господь робить з вами", – сказав Святіший Отець.

У Літургії взяли участь співробітники Ватиканського видавництва на чолі з його директором о. Джузеппе Коста, а також працівники ватиканської аптеки і парфумерних відділів.

Франциск зазначив, що в християнському житті існує "велика спокуса" тріумфальності, яка походить не від Бога. "Господь прийшов на Землю смиренно: прожив близько 30 років, ріс як нормальна дитина, мав випробування працею, а також хрестом. Потім, в кінці, воскрес", – сказав Папа.

Святіший Отець наголосив, що християнське життя повинно характеризуватися «нормальністю», в якій потрібно щодня жити з Христом. "Ласка, про яку ми повинні просити, це наполегливість: бути наполегливими в наслідуванні Господа до кінця, в усі дні, і щоб Бог позбавив нас від тріумфальності фантазій", – закликав Папа.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/