Святіший Отець закликає молитися за Церкву в Китаї
  • Срд, 22/05/2013 - 11:26

Наприкінці загальної аудієнції у середу, 22 травня 2013 р., Папа Франциск звернувся із закликом, присвяченим католикам Китаю. Він пригадав, що у п’ятницю, 24 травня, літургійно вшановуватиметься Пречиста Діва Марія, Помічниця Християн, Яку з великою набожністю вшановують у Марійському санктуарії Шешан у Шанхаї. «Заохочую всіх католиків світу єднатися в молитві з братами і сестрами в Китаї. Благаймо для них у Господа Бога благодаті смиренно і радісно звіщати Христа, померлого і воскреслого, бути вірними своїй Церкві та Наступникові святого Петра, а також у повсякденному житті служити своїй країні та своїм співгромадянам, в спосіб, згідний з вірою, яку вони визнають», – сказав Святіший Отець, а далі процитував молитву, яку з цієї нагоди уклав його попередник Бенедикт XVI:

 

«Пресвята Богородице, вшановувана у Шешані, підтримуй зусилля всіх тих, які в Китаї, серед щоденних труднощів, не перестають вірити, надіятися і любити, щоб вони ніколи не боялися говорити світові про Ісуса та Ісусові – про світ».

 

Пригадаємо, що згідно з бажанням Папи Бенедикта XVI, 24 травня є Днем молитви за Церкву у Китаї. Наприкінці травня 2007 року він написав лист до єпископів, священиків, богопосвячених осіб та мирян Католицької Церкви у Китайській Народній Республіці, у якому, зокрема, читаємо: «Бажаю, щоб ця дата стала для вас днем молитви за Церкву в Китаї. (…) Того дня католики всього світу, а особливо ті, що походять з Китаю, виявлять до вас братерську солідарність і підтримку». Спеціально до цієї нагоди Святіший Отець Бенедикт XVI написав молитву до Матері Божої Шешану.

 

Пригадаємо, що з приходом комуністичної влади, були перервані дипломатичні стосунки Ватикану з Китайською Народною Республікою, адже влада взяла під свій контроль частину Католицької Церкви, заборонивши будь-яке спілкування із Святою Столицею. Втричі більше вірних від «патріотичної Церкви», якою повністю керує держава, включно із призначенням єпископів, належать до підпільної католицької Церква, яка не є вільною у своєму церковному житті, а душпастирі зазнають переслідувань з боку влади.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va