Святіший Отець закликав італійських політиків відкритися Богові
  • Птн, 28/03/2014 - 12:48

У часи Ісуса був правлячий клас, який віддалився від народу, залишив його і був нездатний на інше, крім наслідування власної ідеології та заглиблення в корупцію, зазначив Папа Франциск у своїй проповіді під час ранкової Літургії 27 березня 2014 року.

У Літургії з Папою, що відбулася у ватиканській базиліці св. Петра, взяли участь 493 члени італійського парламенту. Звертаючись до присутніх, Папа нагадав, що всі сили правителів народу в часи Христа були спрямовані на захист власних інтересів та внутрішні «війни». Тому коли об'явився Месія, вони Його не визнали, і навіть більше, звинуватили в тому, що Він зціляє силою сатани. «Серця цього народу, цієї групки, з часом затверділи настільки, що для них було неможливо почути голос Господа. І з грішників вони перетворилися на людей зіпсованих, а таким дуже складно повернутися назад. Грішникові – можливо, тому що Господь милостивий і чекає всіх, але зіпсовані зосереджені на своїх зіпсованих речах. Тому вони себе виправдовували, бо Ісус через свою простоту і силу Божу заважав їм», – зазначив Папа.

Папа Франциск наголосив, що «особи, які помилилися дорогою», пручалися порятунку через Божу любов, відкинули її і стали адептами «теології обов’язку», а не «теології віри і свободи». «У діалектиці свободи є добрий Бог, Який нас дуже любить! Але в логіці обов’язку немає місця для Бога: все треба робити, саме треба... Вони перетворилися на людей хороших манер, але поганих звичок. Ісус їх називав «побіленими трунами», – зазначив Папа, говорячи про правлячий клас у часи Христа.

За словами Святішого Отця, Великий піст нагадує про те, що Бог любить всіх і тому необхідно «докласти зусиль, щоб відкритися» Йому. Він закликав подумати про заклик Господа до любові та йти шляхом спасіння, яке приходить через «теологію віри», а не «теологію обов’язку».

За матеріалами: be.radiovaticana.va