Святіший Отець заохочує молитися за Церкву в Китаї
  • Срд, 23/05/2018 - 14:14

Напередодні дня молитви за Церкву в Китаї Папа Франциск передав вітання Христовим учням у цій країні та закликав усіх вірних підтримати їх молитвою.

Загальна аудієнція на площі Святого Петра у Ватикані, що відбулася в середу, 23 травня 2018 р., проходила напередодні Дня молитви за Церкву в Китаї, запровадженого Папою Венедиктом XVI. З цієї нагоди Святіший Отець Франциск звернувся до вірних з окремим закликом:

«Завтра, 24 травня, припадає щорічне свято Пречистої Діви Марії, Помічниці християн, особливо вшановуваної в Шенанському санктуарії біля Шанхаю в Китаї. Це святкування заохочує нас духовно єднатися з усіма вірними католиками, що живуть у Китаї. Молімося за них до Богородиці, щоб вони змогли в спокої та великодушно жити своєї вірою та щоб зуміли здійснювати конкретні жести братерства, згоди та примирення в повному сопричасті з Наступником святого Петра».

Далі Папа звернувся до вірних в Китаї: «Найдорожчі Господні учні в Китаї, Вселенська Церква молиться з вами і за вас, щоби ви змогли серед труднощів і надалі ввірятися Божій волі. З боку Богородиці не забракне допомоги, Вона оберігатиме вас Своєю материнською любов’ю».