«Святий Дух – жива вода, а Ісус Христос – криниця, що має у собі джерело води…» - Глава УГКЦ у Ніжині
  • Пон, 03/06/2013 - 20:25

«Часто для того, щоб пояснити людям, хто такий Дух Святий, святі отці говорили, що Він є "живою водою". Ми знаємо, що як немає води, то все вмирає, а вода є - усе зеленіє і набирає повноти життя», - про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час проповіді (слухати) на Архиєрейській Літургії 2 червня 2013 року, що відбулася в парафії Святих Ольги і Володимира УГКЦ у Ніжині.

 

Предстоятель УГКЦ підкреслив, що Дух Святий, який є третьою Особою Пресвятої Тройці, знаходиться в Отці як джерелі та в Ісусі Христі як у криниці. Тому Ісус Христос є справжньою криницею, яка має у собі джерело води.

 

«Ми часто думаємо про Бога і вічні речі раз на тиждень, у кращому разі, зазвичай коли збираємося на Літургію до церкви. Але ж справжнього прибічника Бога "жива вода" пронизує в усіх сферах його життя», - продовжив Глава Церкви. Адже, за його словами, немає жодної хвилини в житті такої людини, яка б не була пронизана Духом Святим.

 

«Я намагаюся щонеділі відвідувати найменші громади УГКЦ, які є найбільш спраглими уваги та моєї підтримки. І тут, у Ніжині, я побачив скільки спраглих людей, які ще  не знають дороги до храму! Тут, між нами, є Христос, який хоче кожного з вас зробити носієм живої води. Бо ви, тут присутні, можете отримати ковток цієї живої води», - додав проповідник.

 

Наостанок Глава УГКЦ пригадав, що 2013 рік проголошений в усій Католицькій Церкві Роком віри. Тому ми повинні замислитися над тим, що означає для людини третього тисячоліття вірити в Бога. «Це означає ділитися вірою, тою "живою водою", яка тече з нашого нутра. Нехай воскреслий Христос, який намагається викопати криницю "живої води" в серці кожного з нас, сповнить усі ваші потреби і бажання», - завершив Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ