Святий Іван Павло ІІ в часі замаху на нього молився за святість сім’ї
  • Чтв, 28/07/2016 - 12:28

Святий Іван Павло ІІ після того, як 13 травня 1981р. на площі св. Петра в Римі у нього влучив Махмет Алі Аґджа, молився за святість сім’ї, за порятунок дітей, яких планують абортувати – про це розповів кардинал Станіслав Дзівіш у своєму інтерв’ю для німецького EWTN, а транскрипт цього інтерв’ю публікує «National Catholic Register».

«… Я був з Папою у джипі, коли в нього влучила куля. Я підтримував його коли сили почали покидати його. Тобто я є безпосереднім свідком замаху. Я був з ним і в машині швидкої допомоги. Коли Папа був ще при свідомості то молився за тих, хто вчинив замах. […] …він моливсяза святість сім’ї, за порятунок дітей, яких хочуть абортувати», - засвідчив кардинал Дзівіш у цьому інтерв’ю.

Колишній секретар св. Папи Івана Павла ІІ також зазначив, що святий Папа завжди вважав душпастирство сім’ї надзвичайно важливою місією: «Як священик і як професор Іван Павло ІІ завжди підкреслював надзвичайну важливість душпастирства сім’ї. […] Комуністи, як тільки прийшли до влади, негайно дозволили аборти. Він ніколи цього не прийняв. Він завжди навчав про святість людського життя від його зачаття, аж до природнього завершення. Коли він почав вершити своє служіння в Римі, то ситуація там була дещо подібною: не було майже жодних засобів для допомоги сім’ї та з питання абортів. Папа сказав: «Це найголовніше в житті Церкви. Якщо ми дозволимо зруйнувати сім’ю, ми тим самим зруйнуємо підвалини суспільства, знищимо Церкву!» Це пояснює його величезну заклопотаність питаннями сім’ї, життя і це робить зрозумілим чому Іван Павло ІІ заснував Папський Інститут сім’ї.».