Святий Іван Павло ІІ як покровитель Апостольської елемозінерії
  • Втр, 02/06/2020 - 16:38
Наприкінці травня перед входом до Апостольської елемозінерії встановлено мармуровий барельєф святого Івана Павла ІІ.

Незабутня усмішка та погляд, наповнений світлом. Таким багатьом людям запам’ятався святий Іван Павло ІІ, і цей образ, увіковічений іспанським скульптором Марком Авґустом Дуенясом на мармурі, зустрічатиме прохачів про допомогу та замовників папського благословення на пергаменті, які приходитимуть до осідку Апостольської елемозінерії.

 

У п’ятницю, 29 травня 2020 р., навпроти входу до ватиканської структури, що допомагає вбогим, було встановлено 85-сантиметровий мармуровий барельєф святого Папи, приурочений до його 100-ліття. Він височіє над поставленою раніше скульптурою Ісуса в повний ріст, представленого як безхатька, що спить на вулиці. Інавгурація барельєфу була запланована саме на сторіччя Кароля Войтили, що відзначалося 18 травня, але пандемія сповільнила приготування.

«Це дуже гарно, що при вході до структури, що займається доброчинністю, встановлено образ святого Івана Павла ІІ», – зазначив кардинал Конрад Краєвський, Папський Роздавач милостині, який посвятив барельєф. Він нагадав, що саме завдяки цьому Папі 1988 року у Ватикані було відкрито дім для бідних «Дар Марії», яким опікуються послідовниці святої Терези з Калькутти. І також сьогодні, за словами кардинала Краєвського, відлунюють слова, які Іван Павло ІІ сказав під час інавгурації тієї структури: «Христова любов не може не залучати нас всіх до глибини у любов до ближніх. Все Євангеліє – у цьому й лише в цьому. Не слова, а вчинки».