“Святий Іван Павло Великий”. Книга-інтерв’ю Папи Франциска про святого попередника
  • Срд, 05/02/2020 - 11:34

Розмови з викладачем філософії о. Луїджі Епікоко були приурочені до 100-річчя від дня народження Папи-слов’янина.

Цього року припадає 100 річниця від дня народження Кароля Войтили. Майбутній Папа Іван Павло ІІ народився 18 травня 1920 року у Вадовіцах поблизу Кракова у південній Польщі. В контексті цієї річниці 11 лютого 2020 року на полицях книгарень з’явиться книга-інтерв’ю Папи Франциска та о. Луїджі Марії Епакоко «Святий Іван Павло Великий».

Як зазначається в інформаційній довідці, наданій видавництвом, це діалог про життя та духовність Папи Войтили, «вражаюча розмова», яка виявляє послідовність між «двома надзвичайними понтифікатами». Протягом понад півроку, від червня 2019 до січня 2020, о. Луїжді, викладач філософії в Папському Латеранському Університеті, зустрічався з Папою Франциском, розмовляючи про постать святого Івана Павла ІІ, яка з бігом часу показується дедалі багатограннішою.

Під час щирих розмов були також заторкнуті деякі теми, що стосуються всієї Церкви. Зустрічі стали нагодою і для того, щоб зібрати деякі цінні автобіографічні дані про Папу Берґольйо, які ввійшли до цього видання.