«Святий Миколай іде до сиріт» - на Прикарпатті нагадують про дітей в притулках та інтернатах
  • Нед, 09/12/2018 - 11:16

6 грудня 2018 року в рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» у фортечній галереї Бастіон міста Івано-Франківськ відбулося відкриття виставки дитячих фотографій та рисунків від дітей, які проживають в інтернатах та притулках Прикарпаття.

З 7 грудня виставка також діє й в Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Франка і триватиме до 19 грудня.

Акція «Святий Миколай іде до сиріт» триває з 1998 року і вже стала традиційною.

Її метою є привернути увагу до дітей, які проживають у притулках та інтернатах. Щороку в рамках акції відбувається конкурс малюнка на тему «Чудо святого Миколая». Усі дітки, які мають талант та бажання прийняти участь у конкурсі малюють своє бачення "Чуда святого Миколая". Цього року на конкурс надійшло більше тисячі робіт з 20-ти інтернатів, притулків, дитячих будинків Івано-Франківська та області.

Мистецька комісія обрала 32 кращих малюнка. Окремо, цього року волонтери Мальтійської Служби обрали ще 12 малюнків, які з 5 грудня будуть тішити всіх перехожих у фортечній галереї Бастіон.

Також на виставці представлені дитячі фотографії. На цих світлинах можете познайомитися із вихованцями соціально-реабілітаційного центру м. Медині.