Святий Престіл закликав туристів дбати про водні ресурси Землі
  • Птн, 12/07/2013 - 00:09

Папська рада душпастирства емігрантів і подорожуючих скерувала послання на Всесвітній день туризму, який відзначатиметься 27 вересня. Документ посилається на тематику "Міжнародного року водного співробітництва", оголошеного Генеральною Асамблеєю ООН. У ньому підкреслюється, що "вода має вирішальне значення для сталого розвитку, особливо для цілісності навколишнього середовища та викорінення бідності і голоду".

Святий Престіл усвідомлює важливість феномену туризму, а також проблеми та можливості, які він несе для місії євангелізації. Туризм буде приносити реальну користь, якщо він буде в змозі управляти своїми ресурсами відповідно до критеріїв "зеленої економіки". Тому автори послання запрошують розвивати екологічний туризм, який би сприяв створенню нових робочих місць, підтримці місцевої економіки та скороченню бідності. Вони застерігають представників індустрії туризму від прагнення досягти швидкого і легкого економічного доходу, що нерідко пов'язано із забрудненням навколишнього середовища.

Туристичний бізнес сьогодні відповідає в тому числі і за управління водними ресурсами. Тому його представники повинні приєднатися до зусиль виправити шкоду, вже нанесену екології, стимулювати раціональне використання ресурсів Землі і звести до мінімуму негативний вплив на них, переконана Папська рада душпастирства емігрантів і подорожуючих. Туристи повинні знати і замислюватися над своєю відповідальністю за природу.

Автори послання поділяють стурбованість Святішого Отця, який постійно закликає до збереження створіння та відповідальності за майбутнє людини.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va