Святий Престол бере участь у великому світовому екуменічному форумі
  • Срд, 30/10/2013 - 13:42

На 10-тій Асамблеї Всесвітньої Ради Церков, яка відкрилася 30 жовтня 2013 в північно-корейському Пусані, присутня делегація Католицької Церкви, на чолі якої стоїть кардинал Курт Кох, голова Папської ради сприяння християнській єдності. Святіший Отець Франциск направив з ​​ним своє спеціальне послання до 4 тис. делегатів з майже 350 Церков і спільнот, які беруть участь у дискусії на тему: "Бог життя веде нас до справедливості і миру".

Єпископ Брайан Фаррелл,  секретар Папської ради сприяння християнській єдності, який входить до складу католицької делегації, підкреслив в інтерв'ю Радіо Ватикану, що завданням зустрічі є рефлексія над діяльністю і роботою християнських громад у справі захисту життя. Він вважає, що проведення Асамблеї на Корейському півострові має особливе значення. Політична ситуація після поділу країни вплинула на життя сімей і психологію людей, що жили з тяжкістю поділу так довго, що це відбилося і на житті Церков, зазначив єрарх. Важливо продемонструвати, що незважаючи на відмінності християнских спільнот, вони можуть збиратися разом і працювати разом, додав він. За словами ватиканського єрарха, перша мета всіх такого роду великих заходів - зберегти прагнення з боку християн до єдності і нагадати всім, що це необхідно.

Асамблея, яка триватиме до 8 листопада буде складатися з серії пленарних дискусій і "екуменічних розмов". Католицька Церква не є членом Всесвітньої Ради Церков, але бере участь у форумі, який проводиться кожні сім років.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va