Святий Престол і Аль-Азхар будуть разом боротися з сучасним рабством
  • Нед, 16/03/2014 - 18:20

Святий Престол і ісламський університет Аль-Азхар об'єднали свої зусилля проти торгівлі людьми і сучасного рабства. Як повідомила прес-служба, представники Ватикану і каїрській навчальний заклад презентують 17 березня 2014 року  в Римі спільний проект під назвою "Global Freedom Network" (Глобальна вільна мережа). Співпрацю слід розглядати як ще один крок у зближенні між Святим Престолом і єгипетським університетом Аль-Азхар, найавторитетнішим навчальним закладом в сунітському ісламі.

Регулярні переговори між двома сторонами з ініціативи мусульман були перервані три роки тому після виступу Бенедикта XVI, який поскаржився на атмосферу релігійної нетерпимості в Єгипті після серйозного нападу на коптський храм під час проведення там літургії на початку 2011 року. Останнім часом з'явилися ознаки зближення з боку керівництва університету.

У прес-конференції в найближчий понеділок візьмуть участь єпископ Марсело Санчес Саронда, канцлер Папської академії наук, вчений і експерт Махмуд Азабу, який представлятиме великого імама Аль-Азхара, англіканський єпископ Девід Джон Моксан і засновник "Walk Free Foundation", яка бореться з сучасним рабством, Ендрю Форрест.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va