Святий Престол і Аргентина будуть спільно боротися з фінансовими злочинами
  • Чтв, 26/06/2014 - 11:33

Бюро фінансової інформації Святого Престолу і Держави Ватикан зміцнює міжнародне співробітництво. Структура, яка практично виконує роль ватиканської фінансової розвідки, офіційно оформила двосторонні контракти з Аргентиною на рівні меморандумів про взаєморозуміння.

24 червня 2014 року керівник Бюро фінансової інформації Святого Престолу Рене Брульхарт і директор аргентинської фінансової розвідки Жозе Збателла, підписали відповідний документ. «Це важливий крок для розширення мережі глобальної боротьби проти відмивання грошей та фінансування тероризму. Ми віримо в плідність співпраці з Аргентиною, яка стане позитивною для обох сторін», – зазначив глава ватиканського бюро.

Меморандум про взаєморозуміння є стандартною практикою і закріплює співпрацю та обмін фінансовою інформацією для боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму поміж компетентними органами обох країн. Підписані документи базуються на моделі меморандуму про взаєморозуміння, який підготувала «Група Егмонт», глобальна мережа національних підрозділів фінансової розвідки, і містить положення про взаємне використання інформації, йдеться у спеціальному повідомленні Бюро фінансової інформації Святого Престолу.

Бюро фінансової інформації вже підписало меморандуми про взаєморозуміння з підрозділами фінансової розвідки Австралії, Бельгії, Кіпру, Німеччини, Італії, Нідерландів, Словенії, Іспанії та США.