Святий Престол про Меджугор'є
  • Срд, 06/11/2013 - 18:36

Святий Престол нагадав єпископам США, що визнає дійсною постанову єпископату колишньої Югославії 1991 року, відповідно до якої не можна підтвердити надприродність явищ, що відбуваються у Меджугор'ї.

Тому застерігає від запланованих зустрічей з так званим візіонером Іваном Драгічевічем, які мали б відбутися у деяких американських католицьких парафіях. Лист щодо цього Генеральному секретарю єпископату США, о. монсеньйору Ронні Дженкінсу, написав за розпорядженням префекта Конгрегації Доктрини Віри, Архиєпископа Герхарда Людвіга Мюллера, апостольський нунцій у Вашингтоні, Архиєпископ Карло Марія Вігано.

Під час запланованих зустрічей Драгічевіч збирався розповісти про об’явлення у Меджугор'ї. Також попередньо було оголошено, що він під час цих зустрічей має отримати «видіння». Конгрегація Доктрини Віри нагадує, що деякі богословські та доктринальні аспекти об’явлень в Меджугор'ї зараз досліджують.

Святий Престол до тепер вважає авторитетною позицію єпископів колишньої Югославії 1991 року, відповідно до якої не можна підтвердити надприродності явищ, що відбуваються в Меджугор'ї. Звідси випливає, що духовенство і миряни не можуть брати участь у нарадах, конференціях та публічних церемоніях, під час яких достовірність таких «обявлень» будуть розглядати як певну.

Щоб уникнути скандалів або плутанини, Архиєпископ Мюллер просить, щоб єпископи були проінформовані з цього питання якомога швидше, – читаємо в листі Апостольського нунція у Сполучених Штатах.

За матеріалами: http://info.wiara.pl