Святий Престол: створено нову Генеральну Дирекцію управління персоналом
  • Птн, 06/03/2020 - 16:24
Триває реформа Римської Курії, в рамках якої Папа Франциск затвердив рішення про створення нової установи, яка управлятиме персоналом, що працює у Святому Престолі.

Як повідомив Ватиканський прес-центр у п’ятницю, 6 лютого 2020 р., в рамках реформи Римської Курії, на пропозицію Ради з питань економіки, Папа Франциск вирішив створити нову «Генеральну Дирекцію з питань персоналу», що відповідатиме за персонал не тільки дикастерій та установ Святого Престолу, але й інститутів (таких як «IOR», що є фінансовою інституцією Святого Престолу), Фабрик, Капітул, Адміністрацій, Організмів, Фундацій та ін., що дотепер не підпорядковувались центральному контролю.

Новостворена «Генеральна Дирекція з питань персоналу», що розміщуватиметься в Державному Секретаріаті у Відділі із загальних питань, підтримуватиме тісні зв’язки з Секретарією з питань економіки, з Бюро у справах праці Апостольського Престолу, з Пенсійним фондом, Губернаторством держави-міста Ватикану та Незалежною комісією з прийняття на роботу мирян.  

Ця Дирекція буде наділена стратегічними, інспекторськими й оперативними повноваженнями та виконуватиме функції координування й контролю. Вона повинна буде подати чітку й органічну загальну картину всього персоналу, що працює у Святому Престолі. Рішення Святішого Отця має велике значення в перспективі ефективнішого управління персоналом.