Святий Престол та Україна. Інтерв’ю з Послом України у Ватикані пані Тетяною Іжевською
  • Птн, 26/06/2015 - 10:30

У четвер, 25 червня 2015 року, Український Відділ Радіо Ватикану відвідала пані Тетяна Іжевська, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані, у супроводі пана Ярослава Мошколи, Першого Секретаря вищезгаданого Посольства. Розпочинаючи інтерв’ю для Ватиканського Радіо, пані Тетяна поділилась своїми думками про те, як дипломатичний корпус Святого Престолу та дипломати країн західної Європи оцінюють актуальну ситуацію в Україні:

Mp3

«Пані Тетяно, як Ви вважаєте, які кроки необхідно зробити для привернення миру в Україні?»:

Mp3

«Як ми вже інформували наших радіослухачів, наприкінці травня цього року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснив робочий візит до Апостольської Столиці. Розкажіть, будь ласка, про мету та наслідки цих відвідин»:

Mp3

«Папа Франциск та Святий Престол завжди чутливі до болючих реалій сучасної України. Розкажіть, будь ласка, детальніше про те, як Апостольська Столиця допомагає Україні в ці нелегкі часи»:

Mp3

«Протягом останнього часу за участю Посольства України у Ватикані було здійснено цілу низку різноманітних проектів. Дуже цікаво більше довідатись про те, які саме ініціативи було реалізовано»:

Mp3

«Як знаємо, 24 квітня 2014 року, при Міністерстві закордонних справ України розпочала свою роботу Громадська рада з питань співпраці з релігійними організаціями. З якою метою було її утворено?»:

Mp3

«Наступної неділі, 28 червня, в Україні відзначатимуть День Конституції. Поділіться, будь ласка, своїми думками про конституційну реформу, яка триває в нашій державі?»:

Mp3

А на закінчення пані Тетяна Іжевська, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані, звернулась до всіх слухачів Радіо Ватикану із щирим побажанням, кажучи:

Mp3