Святий Престол в ООН: повага до релігійної свободи - це більше, ніж толерантність
  • Срд, 19/11/2014 - 21:53

Представник Святого Престолу при ООН взяв участь у симпозіумі по захисту релігійних меншин у світі. Cимпозіум пройшов 13 листопада в Економічній і Соціальній Раді Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку.

Архиєпископ Бернардіто Ауса нагадав, що в багатьох частинах світу постійно порушуються права релігійних меншин. Пряме переслідування етнічних і релігійних меншин, в тому числі християнських громад, відбувається в північному Іраку з боку так званої Ісламської держави, чия нетерпимість і жорстокі вчинки в ім'я релігії красномовно говорять про величезну шкоду, яку спотворення релігії може принести людям і їй самій.

Святий Престол вважає, що ці безжальні речі не повинні розглядатися тільки як насильство щодо етнічних і релігійних меншин, але в першу чергу, мають бути засуджені як грубі порушення основних прав людини. І Організація Об'єднаних Націй повинна посприяти цьому. Також релігійні та політичні лідери покликані сприяти міжрелігійному та міжкультурному діалогу і засуджувати будь-яке незаконне використання релігії для виправдання екстремізму.

Світ, який дійсно поважає релігійну свободу, повинен вийти за рамки простої толерантності, підкреслив ватиканський дипломат.