Святий Престол візьме участь у 27-му Міжнародному книжковому форумі в Турині
  • Птн, 21/03/2014 - 16:20

Святий Престол візьме участь в якості почесного гостя у 27-му Міжнародному книжковому форумі в Турині, що проходитиме від 8 до 12 травня. У прес-центрі Святого Престолу відбулася прес-конференція, на якій кардинал Джанфранко Равазі поділився деякими подробицями майбутньої події.

Президент Папської ради з культури розповів, що стенд Ватикану буде незвичайним: його увінчають куполом згідно з проектом нової Ватиканської базиліки, який розробив художник і архітектор Донато Браманте.
Участь Святого Престолу підтримають декілька спонсорів, за принципом «традиційного меценатства», зазначив кардинал Равазі.

Під час Книжкового форуму пройдуть різноманітні заходи, серед яких – дебати за участю кардинала Равазі, а також презентація численних робіт, присвячених діяльності Папи Франциска. Презентацію очолить держсекретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін.

Передбачено також два концерти Папської музичної Сікстинської капели: в концертному залі Лінготто і в престижному Театрі Реджіо. На заходах будуть присутні різні ватиканські організації. Свої книги представить Ватиканське книжкове видавництво. Як пояснив його директор о. Джузеппе Коста, видавництво привезе публікації Папи Бергольо з тих часів, коли він ще був кардиналом, які вийдуть на італійській мові протягом двох тижнів. Йдеться про книгу «Хліб надії», що вже вийшла в Аргентині, і «Не втомлюйся сіяти». Ватиканське видавництво об'єднало їх в одну книгу.

За словами директора Форуму Ернесто Ферреро, участь Ватикану – причина для особливої гордості, оскільки Святий Престол може зробити важливий внесок у те, що Форум намагається розвивати вже кілька років, «ставлячи кожного разу питання про сучасне значення таких концепцій, як час, історія, краса, творчість», про людські взаємини і цифрову культуру, – про всі антропологічні аспекти сучасності.

Голова італійського Фонду книги, музики і культури Роландо Піккьоні бачить цінність внеску Ватикану в його інтернаціональному і універсальному вимірі, яке виражається в різноманітності форм, за допомогою яких думка Церкви стає предметом міркувань, а також художньої та літературної творчості.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va