Святий Престол візьме участь в "Expo 2017" в Астані
  • Чтв, 17/11/2016 - 12:40

Святий Престол візьме участь у Всесвітній виставці "Expo 2017", яка пройде в Астані на тему "Енергія майбутнього". Особливу угоду з боку Святого Престолу підписав ще 29 квітня 2016 року голова Папської ради "Iustitia et pax", кардинал Пітер Тарксон.

У ці дні ватиканський ієрарх знаходиться в Казахстані. Метою візиту головного організатора форуму з боку Святого Престолу є зустріч з представниками місцевої Церкви, з якими в найближчі місяці і до кінця проведення виставки буде здійснюватися близьке співробітництво, говориться в спеціальній заяві.

16 листопада 2016 року в Алмааті, на спеціальній прес-конференції, голова Папської ради "Iustitia et pax", разом з казахстанськими католицькими єпископами, представив концепцію виставкового стенду, заходів та інформаційних матеріалів Святого Престолу на "Expo 2017". Загальна назва проекту: "Енергія для загального блага - турбота про наш спільний дім".

Під час презентації було відзначено, що "здорове управління в питаннях енергетики без сумніву є однією з головних проблем нашого часу, яка повинна бути вирішена згідно з принципами відповідальності, стійкості, інклюзивності та рівності". Було також підкреслено, що "енергія є однією з найважливіших тем енциклік" Laudato si ' " Папи  Франциска і" Caritas in veritate "Бенедикта XVI. Крім того в 2013 р Папською радою "Iustitia et pax" була видана збірка текстів під назвою "Енергія, справедливість і мир".

Всесвітня виставка в Астані буде проходити з 10 червня по 10 вересня 2017 р ній візьмуть участь близько 100 країн і організацій. Планується, що форум відвідає близько від 2 до 3 млн. чоловік.