Святий Йосиф у центрі кампанії «Мільйон дітей моляться Розарій»
  • Птн, 15/10/2021 - 11:32

Починаючи від 2005 року, діти в різних частинах світу 18 жовтня об’єднуються в молитві на вервиці, жертвуючи її за мир і єдність. Цього разу в центрі ініціативи – постать святого Йосифа, обручника Пречистої Діви Марії, якому присвячений спеціальний рік, який триває від 8 грудня.

За заступництвом святого Йосифа

Кардинал Мауро П’яченца, Президент Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі», яка є промоутером цієї ініціативи, розповів, що цьогорічна кампанія покликана заохотити дітей у важких ситуаціях шукати допомогу та підтримку в Господа Бога, вдаючись до заступництва святого Йосифа. З цією метою дидактичні матеріали розроблені на основі Апостольського листа «Patris Corde» (З батьківським серцем), яким Папа Франциск проголосив Рік святого Йосифа, приурочений до 150-річчя оголошення його покровителем Вселенської Церкви.

За словами кардинала П’яченци, святий Йосиф є «великим прикладом того, як Бог може спрямовувати все до добра через нашу молитву, вірність і слухняність Його слову». Сьогодні світові загрожує не лише пандемія, але й те, що голод, бідність, корупція, війни, непошана до людського життя та нищення довкілля завдають кривди багатьом людям, а тому молитва, зокрема, дитяча, є важливою, щоб випрошувати дар спасіння для світу.

Молитва, щоб змінити світ

Ініціатива зродилася 2005 року у Венесуелі. Під час того, як діти проказували молитву на вервиці, деякі жінки відчули присутність Пречистої Діви Марії. Тоді одна з них згадала слова святого Піо з П’єтрельчіни: «Якщо мільйон дітей молитимуться Розарій, світ зміниться». Відтоді, кожного 18 жовтня, діти в різних куточках світу єднаються в проказуванні молитви на вервиці. Молитва проводиться на парафіях, у дитячих садочках та школах. Дата вибрана не випадково: цього дня вшановується пам’ять святого Луки – євангелиста, який описав дитинство Ісуса та, згідно з переданням, є автором першої ікони Пресвятої Богородиці.

Ініціативу підтримує Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі». Через свої 23 національні осередки вона заохочує батьків, вчителів і вихователів згуртовувати наймолодших у молитві Розарію. Організатори надають окремий дидактичний матеріал 26-ма мовами, який супроводжується листом із поясненням обраної теми. Минулого року молитва згуртувала дітей у 136 країнах світу.