Святкова зустріч з архієпископом Мечиславом Мокшицьким у Золочеві
  • Срд, 28/12/2016 - 12:37

Вже стало традицією, що під час Різдвяних Свят у золочівську парафію Успіння Пресвятої Діви Марії, в кожну річницю смерті довголітнього пастиря парафії, незломного свідка віри, тайного єпископа Яна Цєнського, прибувають священики, щоб звершити святу Літургію в його наміренні. Так було і тим разом, коли молитву на старому цвинтарі у м. Золочів, потім у парафіяльному костелі під час звершення Святої Меси, а на закінчення у парафіяльному домі під час оплаткової зустрічі – очолював наш Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький.

Все дійство відбувалося з участю священиків і сестер монахинь та чималої спільноти парафіян разом з господарем міста, мером п. Ігорем Гриньківим.

На цю святкову і організаційну зустріч прибули також: Харківсько-Запорізький єпископ-емерит Мар’ян Бучек, канцлер Курії Львівської Архідієцезії о. Володимир Гримський, директор відділу Загального Душпастирства о. Славомір Зєліньскі OFM Сonv і особистий секретар архієпископа, архідієцезіяльний економ о. прелат Андрій Легович.

У прекрасній і зворушливій проповіді під час св. Меси о. Славомір OFM Сonv пригадав всім присутнім у храмі про ревне служіння нашого єпископа Яна Цєнського, у зв’язку з його 50 літтям консекрації і 25 річницею смерті, які будемо відзначати в наступному 2017 році.

...„Граф темного царства”- це стаття одної з газет часів марксисько-ленінської пропаганди, часів Радянського Союзу, де автор статті маючи намір осквернити і підважити служіння священика Яна Цєнського – мимо волі і на певно не свідомо, подає прекрасні чесноти священика Яна, його ревного та відданого служіння Господу Богу і всім людям доброї волі…

Про це й інше розважав у проповіді вже дуже знаний і любимий у золочівській парафії, проповідник - реколекціоніст о. Славомір.

Після Євхаристії в аулі парафіяльного дому відбулася конференція, де було обговорено поточні справи і майбутні плани служіння нашої громади і Церкви в Україні. Під час цієї конференції архієпископ М. Мокшицький звернув, між іншими, увагу на послання Матері Божої під час об’явлень у Фатімі (Португалія), яких 100 річницю будемо відзначати у наступному році.

Також єпископ–емерит Мар’ян Бучек під час цієї зустрічі дав своє свідчення про великі чесноти мудрості і розсудливості о. Яна Цєнського, котрий змушений обставинами, в конспірації, ревно виконував своє служіння священика і єпископа.

На закінчення у трапезній парафіяльного дому відбулася давно очікувана оплаткова зустріч нашого архієпископа із священиками та сестрами-монахинями деканату.

Зустріч ця тривала у радісній, святковій атмосфері привітань, співу колядок і дуже швидко проминула…
У багатьох серцях залишилися приємні і вдячні спомини, а також велика надія на благословенні плоди зустрічі у майбутньому…

CHRISTUS NATUS EST!

о. Михайло Голдович
настоятель парафії у Золочеві