Святкування 100-річчя об'явлень Богородиці у Фатімі та поставлення мощей св. Івана Павла ІІ і св. Спиридона у Вінниці
  • Пон, 15/05/2017 - 22:27

13 травня 2017 року до парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Вінниці прибув із візитом Єпископ-помічник та Протосинкел Київської Архиєпархії УГКЦ, владика Йосиф Мілян.

Цей день був особливим, з великою радістю під Покровом Пресвятої Богородиці громада зустріла владику Йосифа, який перед іконою Фатімської Божої Матері посвятив всю парафію Непорочному Серцю Марії. Саме в цей ювілейний час Фатімських об’явлень (з 13 травня по 13 жовтня 2017 р.) ікона буде подорожувати до родин парафії, щоб їх об’єднувати в молитві, щоб просити про єдність нашої парафіяльної родини та всієї України.

Прекрасні квітами, як символ любові до Богородиці та вдячності за Її постійну опіку над всім людством маленькі діточки принесли до Богородиці.

Владика Йосиф (Мілян) очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виставив для привселюдного почитання в храмі мощі святого Івана Павла ІІ і святого Спиридона.

Відтак група мирян, як відважні діти Марії (члени Третього Чину  Згромадження Воплоченого Слова та молодь в кількості 17 осіб) з глибоким трепетом та відданістю Ісусові Христові через Богородицю, укладену Святим Людовіком Гріньоном з Монтфорту, зачитавши молитву-посвяти зробили обіцянку любити Богородицю і старатися жити, як Її вірні діти. Всі присутні заспівали  Молебень до Богородиці.