Свято Богоявлення відзначили у пенітенціарних установах на Київщині
  • Птн, 20/01/2017 - 10:03

19 січня 2017 року з Йорданською водою, освяченою після Святочної Літургії на Аскольдовій Могилі, до Київського слідчого ізолятора завітав о. Костянтин Пантелей. Натоятель громади Св. Миколая Чудотворця мітрофорний протопресвіер Ігор Онишевич подбав про те, щоб в'язням було передано 10 6-літрових фляг. Капелан відвідав персонал, ув'язнених чоловіків, неповнолітніх, жінок, та хворих у мед-частині. В'язні почули проповідь на основі опису події Хрещення у 1 главі Євангелія від Івана: 

29. Тож наступного дня бачить він Ісуса, що йде до нього, та й каже: «Ось Агнець Божий, який світу гріх забирає.
30. Це той, що про нього повідав я: За мною наступить муж, сущий передо мною, був бо раніш за мене.
31. І не знав я його. Та я на те прийшов, водою христивши, щоб Ізраїлеві об'явлений був він.»
32. Тож Йоан свідчив, промовляючи: «Бачив я Духа, що, мов той голуб, з неба сходив і перебував над ним.
33. І не знав я його, але той, хто послав мене водою христити, сказав був мені: Над ким побачиш Духа, який сходить і над ним перебуває, - той і христить Святим Духом.
34. І я бачив і засвідчив: Він - Син Божий.»

Подія Богоявлення, отже співвідноситься з нашим Хрещенням і тому наслідки спасенного приходу у світ Сина Божого діють в нас через Хрещення, якщо ми залищаємося вірними покликанню.
Цього самого дня благословення Хрещенською водою отримали також засуджені, утримувані у дисциплінарному ізоляторі, хворі в'язні з Міжобласної відомчої лікарні у Бучанській ВК № 85.  О. Костянтин завітав до кожної палати зі словом проповіді і благословенням.