Свято для дітей з Карітасом Львова
  • Суб, 02/06/2018 - 12:07

У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня 2018 р., на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка» (м. Львів, вул. Вахнянина, 29) відбулось Свято для дітей та їх сімей, яке організував Благодійний фонд «Карітас - Львів УГКЦ» за участю Карітасу України, партнерів та волонтерів.

Зі вступним словом на відкритті до учасників свята звернувся директор Благодійного фонду «Карітас – Львів УГКЦ» о. Андрій Сенейко, який наголосив на тому, що діти найбільше потребують нашої уваги та любові, тому дуже важливо створювати для них комфортне середовище, яке сприятиме зросту їх творчого потенціалу, талантів і мрій.

На відкритому просторі діти різного віку мали можливість взяти участь у квесті «Шпіони», де спонтанно сформовані команди виконували поставлені завдання на послідовних локаціях і отримували на фініші приємні сюрпризи. Всі охочі могли покататись на велосипедах, пограти у активні і настільні ігри, на майстер-класах вчились петриківського розпису на папері і склі, досліджували тонкощі аква-гриму, пробували пускати численні великі мильні бульбашки. Студенти-медики гостинно запрошували діток у «Лікарню ведмежати», де найменшенькі спробували себе у ролі лікарів хірургів, окулістів, педіатрів і перевіряли здоров’я в іграшкових ведмедиків.

На свято завітали також на своєму транспорті пожежники і поліцейські патрульні. Діти мали можливість поспілкуватись з ними, зробити спільні фотографії і навіть посидіти всередині машин.

На благодійному ярмарку були виставлені намиста, ткані подушки, вишивані картинки, виготовлені руками молоді з особливими потребами, працівники та волонтери пригощали власноруч напеченими солодощами і узваром. Виручені кошти від благодійного ярмарку підуть на підтримку проектів Карітасу Львова, для дітей і сімей, що опинились у складних життєвих ситуаціях, для молодих людей з інвалідністю та з особливими потребами.