Свято Матері в українській громаді міста Мілану
  • Чтв, 25/05/2017 - 20:31

Традиційно, у другу неділю травня, цілий світ відзначає найсвітліше Свято Матері. Лагідні, милі, люблячі та завжди розуміючі матусі в цей день отримують незліченну кількість привітань, дарунків та квітів. На їхню честь звучать пісні, про них складають вірші та пишуть картини, а вони як справжні послідовниці Богородиці з невимовним трепетом складають свої спрацьовані, але такі теплі та ласкаві руки в молитві за дітей.

В українській громаді міста Мілану Свято Матері відзначили 21 травня. Як годиться, для добрих християн, святкування розпочалося із Літургії. Під час проповіді отець Ігор Крупа, капелан громади, ще раз привітав матерів із таким чудовим днем: «Бажаю вам у всьому наслідувати Матір Небесну, яка є чудовим прикладом відданої та чистої любові. Навіть, у найважчі хвилини життя, Свого Сина – Ісуса Христа, вона ні на хвилину не переставала вірити в Його покликання. Його страждання були настільки важкими, що Її серце прошив меч болю. Ми не знаємо, що Вона думала в ті хвилини та відчувала. Можемо собі тільки уявити, що Їй хотілося благати Свого Сина, щоб Він утік від приготованих для Нього мук, але Марія лише тихо молилась та слідувала за Ним до останнього, виконуючи Волю Отця. Вчімося і ми цього. Цілком природньо бажати для своїх дітей кращого, але чи завжди ми погоджуємося з тим, що приготував для них Всевишній. Готуючи це свято, - продовжує отець Ігор – ми довго думали, яким його зробити. Врешті решт, дійшли до висновку, що воно має бути сповненим сміху та веселощів, бо сліз вистачає й так у нашому житті. Особливо хочеться, щоб посміхалися матері, діти яких зараз знаходяться за сотні кілометрів від них».

Одразу ж після Богослужіння, учні української школи святої СофіїПремудрості Божої підготували урочистий концерт з віршами, танцями та співаночками. В гості завітали три весняні місяці, які у віршованій формі пояснили глядачам, чому Свято Матері припадає на останній місяць весни. Саме в травні розквітають найзапашніші квіти, щоб подарувати їх найріднішим. І на підтвердження своїх слів заквітчаний Травень прийшов на свято із повними корзинами білих троянд, які були вручені кожній мамі в залі. Не одну посмішку подарував танець «Маленьких кухарів», що старанно готували страву для матерів, головним інгредієнтом якої стала любов.

По завершенні дитячих виступів усіх присутніх запросили на фуршет, який цілий ранок готувала молодіжна група. В ошатній, прибраній вишневим цвітом залі наших матерів чекав ще один, не менш приємний сюрприз. Тріо священиків «Новий час» подарували двогодинний виступ. Звучали авторські ліричні та естрадні пісні на християнську тематику. Вечір завершився спільною молитвою.

Українське Свято Матері в Мілані пройшло за щирими розмовами, піснями та подякою Всевишньому за найцінніше, що є в цьому світі – дар материнства. Хочеться подякувати вам, наші найдорожчі за недоспані ночі, щиру молитву та пораду. Нехай ваші серденька не знають смутку. Просимо для вас в Бога усіх земних та небесних ласк. Щиро любимо.

Ваші діти

Повідомила Галина Левандовська