«Свято української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким»
  • Суб, 30/07/2016 - 14:16

29 липня 2016 року минає 151 рік з дня народження Праведного Митрополита Андрея. З нагоди цієї річниці Громадська Рада «Святий Юр», Центр національного виховання ім.. Андрея Шептицького, Національний університет «Львівська Політехніка» та ЗСШ №34 ІМ. Маркіяна Шашкевича організовують «Свято української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким» на площі Святого Юра.

Розпочалися святкування Архиєрейською Божественною Літургією у Архикатедральному Соборі святтого Юра (м. Львів пл. св. Юра, 5), яку очолив Високопроесвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський. У своїй проповіді у часі Літургії він пригадав присутнім постать Праведного Митрополита Андрея, вагу і масштаби його духовної і просвітницької діяльності у житті українського народу.

Відтак на площі перед Собором біля пам’ятника Митрополиту Андрею розпочався фестиваль української пісні, участь у якому взяли колективи і учасники зі Львова, Трускавця, Самбора, Чернівців, Володимира-Волинського, Городка, Жовкви, Великих Мостів, Радехова, Перемишлян, Пустомит Старого Самбора, Сокаля, Червнограда; також з поза-меж Львівщини – Дубно (Рівненська обл.), Бахмута (Донецька обл.), Одеси, Галича, Житомира, Дніпра, навіть з Іспанії. Разом із тим у програмі фестивалю прозвучали доповіді учасників науково-дослідницької конференції «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь церкви».

Також у рамках святкувань відбувся конкурс дитячих малюнків, виставка «Андрей Шептицький і українське мистецтво», Міжнародний шаховий фестиваль та фестиваль футболу, екскурсії у Музей Андрея Шептицького у ЗСШ №34, Художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського та у Святоюрський комплекс і молитва у крипті Собору, де похований Праведний Митрополит Андрей.