Таємне стає явним... У Львові вперше оприлюднять документи родини Франків з архівів КДБ
  • Втр, 23/05/2017 - 12:01

Завдяки співпраці Музею Івана Франка у Львові з Головним державним архівом Служби безпеки України дослідникам стали доступні сенсаційні матеріали, донедавна покриті пеленою секретності. Завдяки цьому відкриттю про драматичну історію родини Франків у радянській імперії зла тепер можна розповісти мовою документів, а не лише припущень чи здогадів. Про це повідомляється на сторінці Дому Франка у Фейсбук.

У рамках Днів пам’яті Івана Франка у Домі Франка 24 травня о 15.00 вперше будуть оприлюднені протоколи допитів, агентурні донесення, матеріали зовнішнього спостереження за дітьми та онуками письменника, які впродовж багатьох десятиліть перебували під ковпаком радянських спецслужб.

"Що помітило і чого не зауважило недремне око МГБ/КГБ? Хто з найближчого оточення Франків був їхнім щирим другом, а хто – таємним ворогом? Нарешті, чи вдалося їм зберегти власні переконання під тиском тоталітарної системи? Відповіді на ці та інші запитання – у приголомшливій розповіді відомих франкознавців Наталі та Богдана Тихолозів", - йдеться в анонсі.