«Так дійдемо до концтаборів»: українські єпископи засудили посилення коронавірусних обмежень
  • Птн, 03/12/2021 - 22:03

Українські католицькі єпископи латинського обряду виступили з критикою численних обмежень та механізмів тиску, які позиціонуються як засіб боротьби проти COVID-19.

Мова зокрема йшла про примус до вакцинації.

Так, єпископ Броніслав Бернацький у коментарі Радіо Марія підкреслив аморальність того факту, що влада позбавляє людей можливості заробити собі на життя. Він також зауважив, що та ситуація, яку ми сьогодні спостерігаємо, може затягнутися надовго.

«Не можемо нікого примусити вакцинуватися! Це добровільна процедура! Нікого не можна звільняти з роботи, позбавляти заробити собі прожиток, нагодувати сім’ю. Інакше, з чого вона буде жити? Ще не закінчився цей штам, появився новий! Так безкінечно вони появлятися будуть і цьому не буде кінця!», – ствердив єпископ Бернацький.

Подібним чином стан речей в Україні прокоментував єпископ-емерит Мар’ян Бучек. Владика Мар’ян засудив наміри міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка втручатися навіть у релігійне життя, обмежуючи невакцинованим доступ до богослужінь.

«Не можна людині заборонити усе! Де є права людини? До чого ми дійдемо? Ми вже пережили ті часи, коли Радянська влада чи партія сказала “так” або “ні” і треба було! Потрібно зробити щось, щоб і старі і молоді люди, які невакциновані, могли прийти і помолитися!», – сказав ієрарх в інтерв’ю згаданому радіо.

«Не можна обмежувати доступ до Церкви невакцинованим людям! Так дійдемо до концтаборів!», – ствердив єпископ.

Джерело: Політична Теологія