«Такої жертвенності і безкорисливості, як мав Степан Бандера, нам сьогодні бракує», - владика Димитрій (Григорак) – Єпарх Бучацький
  • Чтв, 04/01/2018 - 11:42

Під час поминальної панахиди в м. Чорткові з нагоди 107-ї річниці від Дня народження Степана Бандери Владика Димитрій (Григорак) звернувся до присутніх з такими словами: «Степан Бандера і Його соратники боролися, бо мали велику любов до України. Вони добре усвідомлювали, що без їхньої боротьби не буде перемоги колись, в майбутньому. Перемога сама не приходить, її виборюють ціною власного життя. Покоління Степана Бандери на впало в тій нерівній боротьбі, воно стало нескореним так, як Христос, який смертю переміг ворога».

Далі єпископ продовжив: «Нещодавно ми були свідками перепоховання героїв - оунівців (наймолодшому було 16 років). Який був сенс тої боротьби, коли сили були нерівні? А сенс був великий, бо саме в ті часи закладався фундамент нашої боротьби. Не є марною їхня жертва, тому плоди їхньої смерті ми пожинаємо зараз. Ми є, бо наші хлопці, які сьогодні нас захищають на Сході, мають приклад своїх батьків, прадідів які боролися і вистояли».

Порівнявши теперішню дійсність владика Димитрій наголосив: «Степан Бандера був провідником нації, він не мав кабінетів, такої охорони, як мають сьогодні президенти багатьох країн, не мав броньованих автомобілів, рахунків в банках, чи в офшорах, але він зцементував, з’єднав в одне ціле і підняв на боротьбу однодумців. Його покоління це герої, які не просили ні нагород, ні грошей, не були меркантильні, а найбільшою нагородою вважали вільну Україну. Жити для України – це не що вона нам має дати, а що ми її даємо, чим ми можемо послужити для своєї країни. Саме такої жертвенності і безкорисливості нам сьогодні бракує. Вірю, що дух Степана Бандери не дасть нам загинути! Хай пам’ять цих героїв і їхній приклад буде завжди в нашому серці, щоб ми з вами були як Нація, як Держава. Нація таких синів, як Степан Бандера ніколи не загине».