«Talitha Kum»: черниці на передовій боротьби з торгівлею людьми
  • Чтв, 26/09/2019 - 09:05

У Римі відбувається перша генеральна асамблея мережі «di Talitha Kum» - мережі черниць, які боряться проти торгівлі людьми і допомагають її жертвам повернутися до гідного життя.

Міжнародна Спілка Вищих Настоятельок проводить першу загальну асамблею «Talitha Kum» – міжнародної мережі богопосвяченого життя проти торгівлі людьми. Вона проходить під знаком святкування десятиріччя заснування мережі. Від 21 до 27 вересня 2019 року в Римі відбувається ряд зустрічей, під час яких 86 делегаток із 48 країн світу представляють свою працю в сфері протидії торгівлі людьми й сучасним формам рабства. В четвер, 26 вересня, запланована аудієнція в Папи Франциска.

Зусилля та виклики

Згідно з Глобальним Рапортом щодо торгівлі людьми, приготованим Управлінням ООН з наркотиків і злочинності, лихо торгівлі людьми охоплює щонайменше 40 мільйонів людей, 70% з яких становлять жінки та діти. Головною причиною й надалі залишається сексуальна експлуатація, що становить коло 60% випадків.

Мережа «Talitha Kum», назва якої – це слова Ісуса: «Дівчино, встань», сказані під час воскресіння доньки начальника синагоги, намагається протидіяти цьому явищу через 44 місцеві мережі на 5 континентах: 9 в Африці, 11 в Азії, 15 в Америці, 7 в Європі та 2 в Океанії. Вона була офіційно заснована 2009 року як відповідь Міжнародної Спілки Вищих Настоятельок на прохання черниць, що протидіють торгівлі людьми, координувати їхню діяльність та створити платформу для обміну досвідом і співпраці.

Запобігати в широкому значенні слова

«Ми трудимося, насамперед, над запобіганням, де запобігання має для нас широке значення: змінювати ментальність і захищати», – пояснює сестра Ґабріела Боттані, міжнародний координатор мережі. За її словами, запобігати означає «усувати структурні причини, що лежать в основі» цього явища, «захищати уразливих людей, які найбільше наражаються на небезпеку», як також дбати про те, щоб «жертви знову не потрапили в руки торговців людьми». «Talitha Kum» здійснює фундаментальну роботу з тими, хто визволився з тенет експлуатації, впроваджуючи програми реабілітації та ресоціалізації.