Танзанія: Асамблея богопосвячених жінок Східної та Центральної Африки
  • Чтв, 31/08/2017 - 18:14

Поглиблювати взаємозв'язки дружби та сопричастя одні з одними, щоб вони могли ставати переконливим свідченням для суспільства та Церкви закликав Папа Франциск учасниць 17-ї Генеральної Асамблеї Асоціації богопосвячених жінок Східної та Центральної Африки, що проходить у місті Дар-ес-Салам, столиці Танзанії, від 27 серпня до 2 вересня 2017 року.

Святіший Отець заохотив африканських черниць спрямувати свої зусилля на спільне служіння бідним, хворим й маргіналізованим, та висловив сподівання, що ця зустріч стане для сестер нагодою наново усвідомити свіжість Євангелія, яке відкриває нові шляхи креативності з різними формами вираження, більш промовистими для сучасного світу. На завершення, Наступник святого Петра ввірив учасниць асамблеї материнській опіці Матері Божої та уділив їм своє Апостольське благословення.

Це послання Папи учасницям асамблеї передав кардинал Жоау Браз де Авіз, Префект Конгрегації Інститутів богопосвяченого життя та Товариств Апостольського життя. Він також очолив Святу Месу з нагоди відкриття зустрічі.

У своїй проповіді він застеріг черниць перед ідолопоклонством грошам, що, за його словами, є дуже дійсною загрозою. «Гроші сьогодні керують усім, гроші керують владою, гроші породжують бідність, спричиняють смерть, створюють зброю, і це викликає страх. Ми не хочемо служити грошам, ми хочемо служити Богу і давати гроші на службу Богу і наших братів і сестер», – наголосив кардинал Браз де Авіз. Він порадив богопосвяченим жінкам виховувати у собі дух слухання та вчитися, перш ніж навчати інших. Таким чином, зазначив він, вони зможуть передавати іншим те, що походить із серця.

Кардинал нагадав черницям також і про те, що вони отримали все безкорисливо від Бога, а тому заохотив їх до життя вдячністю у виконанні Господньої волі. На завершення він закликав членів Асоціації богопосвячених жінок Східної та Центральної Африки прислухатися до повчань Папи Франциска, який заохотив також і кардиналів виходити із палаців та йти до людей, перебувати з людьми, шукати тих, хто страждає і бути близькими до них. Він засвідчив, що слова Папи великою мірою допомогли і йому пережити нове навернення.