Танзанія, ініціатива місцевої Церкви: безкоштовні тести на ВІЛ/СНІД та антиретровірусні препарати
  • Нед, 16/02/2014 - 20:34

11 лютого, з нагоди XXII Всесвітнього дня хворого, в танзанійському місті Дар-ес-Салам відбулася офіційна презентація п'ятирічного проекту «Test & Treat», який передбачає добровільне тестування на ВІЛ близько 120 тис. жителів округу Шіньянга в Танзанії і, за потреби, антиретровірусну терапію. Згідно з інформацією, яку опублікувало католицьке інформаційне агентство «Fides», крім вузькомедицинських аспектів проект матиме й ініціативи щодо гігієнічної, санітарної і моральної освіти людей, а також підтримки найслабших, починаючи з сиріт.

Діяльність розвиватиметься в чотирьох основних напрямках: підтримка існуючих медичних структур, розробка програм спеціалізованого навчання співробітників і спеціалістів у сфері охорони здоров'я, організація освітніх програм для громад округу, а також посилення продовольчої підтримки ВІЛ-позитивних дітей.

Проект є результатом співпраці між фондом «Добрий Самарянин» Папської ради з душпастирства медичних працівників, помісною Церквою та американською науковою та благодійною організацією «Gilead Sciences».
 «Базуючись на статистичних даних про пандемію ВІЛ/СНІДу в північній Танзанії, – зазначив голова Папської Ради Архиєпископ Зигмунт Зімовські, – приблизно у 20 тисяч осіб, які будуть робити аналіз у безкоштовних клініках, на жаль, виявлять ВІЛ. Вони відразу ж зможуть безкоштовно отримати антиретровірусні препарати, яких потребують. Це допоможе інфікованим знати про свій стан і забезпечити тривалість життя ще більш ніж на 30 років, а вагітним жінкам – запобігти передачі вірусу дитині в материнському лоні».

За матеріалами: ru.radiovaticana.va