Тавадрос II виступив проти втручання в Єгипет
  • Пон, 02/09/2013 - 17:49

Єгипетський патріарх Коптської церкви Тавадрос II виступив проти будь-яких форм іноземного втручання у Єгипет, незважаючи на постійні переслідування християн та політичну нестабільність у країні. Також Тавадрос II зауважив, що хоча Єгипет переживає не найкращі часи, він сподівається, що ситуація обов’язково покращиться. 

 

 

Такі коментарі єгипетського патріарха надійшли після того, як на території цієї країни почастішали випадки з нападами на помешкання та церкви коптів. Вважається, що таким чином прихильники «Братів-мусульман» мстяться християнам за те, що вони досі підтримують єгипетських військовиків, які усунули від влади президента-ісламіста Мохамеда Мурсі.   

Фактичний керівник Єгипту, генерал Абдель Фатах аль-Сісі, пообіцяв, що дасть розпорядження відновити спалені коптські церкви. Також єгипетський чиновник назвав коптів братами, оскільки вони зіграли дуже важливу роль в історії країни.

Тавадрос II вказав на проблему переслідування християн не тільки у Єгипті, але і в інших країнах Близького Сходу. Він зауважив, що це спричинило хвилю еміграції. Так, в Іраку, починаючи з 2003 року, близько 60% християн покинули країну. У Сирії відбувається щось подібне, оскільки ісламістські екстремісти, які борються проти Башара Асада, також вороже налаштовані проти християн. У місті Хомс до початку громадянської війни 2011 року проживало 80 тисяч християн. Але зараз більшість з них залишила це місто, щоб уникнути переслідувань.

Джерело: http://ua.jn1.tv