Техас: після відміни приписів «Roe vs. Wade» кількість абортів зменшилась на 97%
  • Срд, 21/12/2022 - 17:57

Найсвіжіші дані з американського штату Техас вказують на значне зменшення кількості абортів. Після того, як було відмінено приписи під назвою «Roe vs. Wade», кількість абортів, проведених у штаті зменшилась на 97 відсотків.

Як подають дані, опубліковані в «Texas Health and Human Services Commission», у липні в цьому штаті було проведено лише 68 абортів. В січні, до того, як було проголосовано за відміну «Roe vs. Wade» в Техасі зробили 2533 аборти. У березні та квітні ці цифри наближені до 3000, проте статистика показує, що від травня ця кількість стабільно падає. Зокрема, у липні було проведено на 2596 абортів менше, ніж в червні.

Така рішуча зміна є результатом відміни приписів «Roe vs. Wade», які полегшували доступ до абортів. Нагадаємо, що 24 червня 2022 року Верховний Суд США ствердив, що американська конституція нічого не говорить про аборт і не робить його федеральним правом. Такий вирок означав необхідність відкинення приписів, що зобов’язували від 1973 року.

Що цікаво, за даними комісії «Texas Health and Human Services Commission», в період між січнем та липнем варіант зробити аборт шукало менше 100 заміжніх жінок. Інші були у так званих «вільних зв’язках» або не мали постійних партнерів.

Більшість абортів, проведених в перші 7 місяців 2022 року, покінчили з життям дітей до сьомого тижня вагітності. Два аборти було проведено щодо дітей у віці 9-10 тижнів вагітності. Більшість із усіх проведених абортів були фармакологічними, інформує pch24.pl.