The Telegraph: Існує гостра потреба в екзоцизмах після сплеску зацікавлення сатанізмом і магією
  • Втр, 27/09/2016 - 13:51

В результаті зросту кількості встрягань людей в окультизм і сатанізм, різко зросла потреба в екзорцизмах, вважають експерти з США та Італії, пише «The Telegraph».

Говоріння раніше невідомими мовами, левітація, випльовування нігтів, можуть здаватися для більшості людей неправдоподібними, але це реалії з якими церковні експерти стикають. Вони кажуть, що потрібно залучати більше священиків для боротьби з наслідками магії.

Психолог та науковий консультант Міжнародної асоціації екзорцистів, яка схвалена Ватиканом, д-р. Вальтер Кашіолі описує ситуацію, як алярмантну через брак священиків здатних боротися із силами зла.

«Відсутність екзорцистів є реально алярмантна. Існує гостра потреба у священиках-екзорцистах, які здатні протистояти злу, оскільки неймовірно збільшилась кількість випадків біснуватості», - сказав він нещодавно в інтерв’ю для італійського видання La Stampa – «чисельні випадки коли люди які беруть участь у окультних та сатаністських практиках, як наслідок отримують дуже серйозні фізичні, психічні та духовні травми. І кількість постраждалих зростає».

Доктор Кашіолі викладає курс екзорцизму в Папському університеті Regina Apostolorum: «Кількість екзорцистів зросла за останній час, але їх усе ще недостатньо, щоб дати раду цій драматичній ситуації що склалася, а яка найперше зачіпає молодих людей. Існує багато забобонних практик і це збільшує кількість людей, які напряму чи опосередковано постраждали від злого. Небезпечно недооцінювати явища, які є викликані прямою дією диявола, але також небезпечно недооцінювати падіння віри й цінностей».

Він закликає до створення постійно діючого факультету чи навіть університету, в якому б католицькі священики навчалися, як протистояти згубному впливу диявола: «Покищо нема жодного навчального закладу університетського рівня, який би це навчав. Нам потрібний міждисциплінарний підхід, в якому наука співпрацює з вірою, психіатри з демонологами й екзорцистами».

На думку д-р. Кашіолі, дуже важливо є не плутати демонічний вплив чи біснуватість з психічними захворюваннями. Він також стверджує, що приблизно тільки 1% людей, які про себе стверджують, що вони мають проблеми з демонами, реально мають такі проблеми.

Отець Ільдебрандо ді Фульвіо, екзорцист єпархії Фрозіноне, яка розташована на південь від Риму, каже, що люди, одержимі дияволом, часто рвуть металевими предметами, шматкам неперетравленої їжі, вільно говорять древніми мовами такими як арамейська, давньогрецька, латина, демонструють бурхливу реакцію на молитву звільнення і на освячену воду.

З іншого боку Атлантики ситуація також вказує на зріст потреби в екзорцизмах.

Отець Генрі Томас, чия підготовка в Римі, була відображена у книзі «The Rite: The Making of a Modern Exorcist» (Обряд: Створення сучасного екзорциста) і о. Вінцент Ламперт, чия діяльність була представлена у телевізійній програмі «Paranormal Witness» (Свідки паранормального), кажуть, що з другого боку Атлантики однією з причин біснуватості є наркоманія та залежність від порнографії.

Вони занепокоєні зростанням поганських практик, зокрема таких як вживання дошки для викликання «мертвих», нефункціонуванням системи охорони психічного здоров’я, духовною порожнеча в житті американців та падінням авторитету Церкви.

«Ми отримуємо всі види знань, але це не наповнює порожнечу в нашій середині, що призводить до наркотичної залежності, або залежності від порнографії», - стверджує о. Ламперт – «а зменшення віри призводить до зросту зла».