Телепродюсер Тарас Пастернак: «Сьогодні, як ніколи слова та молитва «Про Божу мудрість» праведного Митрополита промовляють»
  • Срд, 23/09/2015 - 22:46

У рамках відзначення 150-ліття від дня народження та вшанування постаті праведного Митрополита Андрея, з благословення Владики Ігора, Архиєпископа і Митрополита Львівського започатковано проект, який з допомогою засобів масової інформації, ще раз звертає увагу на потребу об’єднання людей довкола молитви словами праведного Митрополита Андрея Шептицького «Про Божу мудрість».

Розпочатий проект по створенню серії відеороликів з ініційовано українським телепродюсером, членом Національної спілки журналістів України Тарасом Пастернаком,  автором циклу документальних фільмів про період підпілля УГКЦ, а також фільмів «Спадщина Андрея Шептицького», «Йосип Сліпий: молитва за Україну», «Володимир Стернюк: служіння в підпіллі», «Отець Кадило» та багатьох інших медіа проектів.

У своєму короткому коментарі про даний проект Тарас Пастернак розповів: «Митрополит Андрей Шептицький вже давно став символом України, символом духовності нації, символом національного та духовного єднання народу. Для кожного українця це незвичайна харизматична постать – святий приклад для наслідування. Адже його заповіти – вчення справжньої віри та любові до ближнього, свідомого християнства й національного патріотизму, заповіти на всі віки, на всі прийдешні покоління. Словами Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава: "Це була свята людина, – людина, повна благодаті Духа Святого. Це був етнарх українського народу. Батько нації, батько нашого народу. Він був Божим пророком свого часу, дух, думка, молитва якого вийшли далеко поза рамки того історичного періоду, в якому він служив Богові і людям".

Протягом тривалої праці над створенням документальних фільмів чи інших проектів мені доводилось спілкуватись у різних країнах з різноманітними людьми, в т.ч. духовенством. Бачив величезну відмінність нашої нації від інших, унікальної присутності патріотизму та жертовності якої немає в інших. В той же час завжди повертаючись до дому доводиться постійно стикатись з різноманітними неприємними проявами нашого суспільства, ненависті, обману, двуликості, використання та на жаль дуже частих маніпуляцій довкола Церкви та підстав духовенства зі сторони не чистих на руку людей. Сьогодні маємо також багато прикладів супротиву та проявів страху перед постаттю Шептицького, людиною яка своїми думками, ініціативами, своїм творчим духом часто випереджувала свій час. Сьогодні, як ніколи слова та молитва «Про Божу мудрість» праведного Митрополита промовляють.

Слава Богу країна міняється. Дуже часто ми говоримо, що потрібно згуртуватись чи об’єднатись навколо певної ідеї, хочемо змін для себе, змінити на краще місто, країну, але за дуже короткий час робимо те саме. Ми всі хочемо кращого життя для себе та своїх дітей, але згадаймо Революцію Гідності, не відомо як би все могло закінчитись якби ми там, за допомогою сотні священиків різних конфесій, не об’єднались довкола молитви, згадаймо молитовний майдан приклади навернень до Бога та покаянь. Приклади життя та випробувань наших батьків у період підпілля УГКЦ, показані у документальних фільмах ще раз доказують те, що ми повинні нарешті зрозуміти потребу та важливість молитви без якої змін на краще не буде. Праведний Митрополит Андрей є справді людиною наших часів, про вдалість ідей та навчання якого свідчить їх сьогоднішня актуальність. Зокрема це стосується його вчення про молитву».

Слід зазначити, що даний проект створюється за кошти меценатів, говорить Тарас Пастернак: «Хоча на сьогоднішній день створено уже три серії, проте подальше виробництво є неможливе без фінансування. Саме тому, звертаємось до небайдужих людей про фінансову допомогу у продовженні цієї праці для прослави Праведного Митрополита та багатьох інших тимчасово призупинених спільних проектів БО "Ukrainian Film Initiative" та Львівської архиєпархії УГКЦ». Усі бажаючі мають можливість долучитися до доброго діла за допомогою благодійних пожерт.
 
 
Реквізити:
 
Благодійна організація «Українська кіно ініціатива»
26007300461609 в ФЛОУ АТ «Ощадбанк»
МФО 325796 м.Львів ЗКПО 38243369
В полі коментар просимо вказати: блогодійна пожертва
 
 
Beneficiary:Charitable Fund”Ukrainian Film Initiative”
Beneficiary’s bank: JSC Oschadbank, VALOVA STR.9, Lviv,UKRAINE
SFIFT: COSBUAUKLVI
Account number: 26006301461609/840(10013/0289)
Charitable donation
(Please do not leave any other comments)
Correspondent bank for wire in USA dollars:
Deutsche Bank Trust Company Americas
(New York)| USD | 04095334 | BKTRUS33
 
 
Контакт. +380 67 6713110