Тенісний турнір імені святого Йосафата
  • Чтв, 28/11/2013 - 20:33

23 листопада відбувався Парафіяльний тенісний турнір імені святого Йосафата. Організатором даного заходу стала парафія Покрови Пресвятої Богородиці, Української Греко-Католицької Церкви міста Вінниці. Проходив він у Вінницькому національному технічному університеті, на Кафедрі фізкультури.

Розпочався турнір, як і всі християнські справи, з молитви, яку провадив ієромонах Григорій Рогацький, Настоятель Парафії та монастиря Згромадження Воплоченого Слова у Вінниці. Після молитви він звернувся з коротким словом, у якому висловив слова вдячності Богу за можливість проведення даного заходу, а також отець Григорій наголосив на тому, що покровителем турніру є святий Йосафат, який є апостолом Єднання. Саме з цієї причини ми всі повинні дбати про те, щоби формувати ту єдність не тільки у загально-церковних справах та відносинах, але в першу чергу у сім’ї та у парафії, чому і має посприяти проведення подібних заходів. І відразу після благословення отця, розпочався поділ на групи і самі змагання.

У парафіяльному тенісному турнірі  взяло участь 26 учасників, які боролися за перемогу у 4 категоріях: дівчат, юнаків, жінок та чоловіків. Запал боротьби, але одночасно вміння визнавати свою поразку і тішитися перемогою інших – є головними складовими справді християнського погляду на спорт. Переможцями турніру стали: Юлія Кінас та Ярослав Вдовиченко (категорії дівчат та юнаків відповідно), а також Тетяна Вдовиченко і Тарас Вовк (у жіночій та чоловічій категоріях). Найстаршим учасником виявився п. Василь Корман, який цього року святкує 60-річний ювілей від Дня свого народження, який, між іншим, зайняв дуже почесне 3 місце серед набагато молодших учасників турніру.

Велика вдячність всім учасникам та організаторам, а також всіх, хто долучився до цього великого свята спорту на Парафії у Вінниці.

Прес-центр Парафії