Теологічний інститут ім. Св. Йосипа Більчевського запрошує на навчання
  • Чтв, 22/05/2014 - 11:13

Теологічний інститут ім. Св. Йосипа Більчевського Львівської архидієцезії розташований у Львові- Брюховичах за адресою: вул. Львівська 62.

Початком зародження інституту став декрет, виданий архієпископом Мєчиславом Мокшицьким, Митрополитом Львівським, 25 січня 2009р. Директором Інституту з 1 серпня 2009 р призначений отець–доктор теологічних наук Яцек Уліяш.

Діяльність Теологічного інституту ім. Св. Йосипа Більчевського розпочалась 23 жовтня 2009 року з  Урочистої Святої Меси, та інавгурації першого академічного року на чолі з примасом Польщі кардиналом Юзефом Глємпом, архиєписком Львівським Мєчиславом Мокшицьким, кардиналом Любомиром Гузаром та Архиєписком Іваном Юрковічем. 14 червня 2012 року Інститут отримав державну реєстрацію.

 

Після підписання Акту наукової співпраці між Теологічним Інститутом РКЦ ім. Св. Йосифа Більчевського та Католицьким Університетом ім. Йоана Павла ІІ в Любліні, Теологічний Інститут у Львові-Брюховичах отримав статус філіалу від Католицького Люблінського Університету. Відтепер студенти інституту зможуть здобувати наукові титули і пізніше служити Церкві в Україні.

Студентами Інституту є представники різних верств населення та різноманітної вікової категорії. Тут навчається молодь та люди зрілого віку; особи, котрі вже мають якийсь фах або спеціальність та ті, які знаходяться у пошуках свого власного виду діяльності; студентами інституту є як одружені так і  богопосвячені особи.  Усі разом вони творять одну єдину родину.

Викладачами Інституту є професори з України та Польщі. Заняття проводяться на вихідних з п’ятниці по неділю, що дає змогу не відмовлятися від основної праці та не перешкоджає паралельному навчанню в інших навчальних закладах. Розклад занять на весь навчальний рік відомий вже з перших днів навчання. Також студентам забезпечується харчування та, у разі потреби, надається нічліг. Теологічний інститут ім. Св. Йосипа Більчевського запрошує усіх, хто вже має повну середню освіту та прагне здобути Вищу теологічну, на новий навчальний рік, котрий розпочнеться вже у вересні цього року.

Двері Інституту відкриті для усіх бажаючих!

Джерело: www.itlviv.org.ua