Тепер ВДМ для українців – ще доступніший!
  • Чтв, 07/08/2014 - 12:13

Оргкомітет ВДМ прийняв рішення, яке буде приємною несподіванкою для всіх українців, які збираються їхати у Краків.

На прохання молоді з України наша мова буде однією з дев’яти офіційних мов Всесвітнього дня молоді у Кракові 2016 року. Завдяки цьому можна буде переглядати українською інтернет-сторінку ВДМ та використовувати всі офіційні тексти, що готуються на 2016 рік.

«Україна – частина Європи, тому час відкриватися на Схід, особливо тому, що Всесвітній день молоді відбуватиметься на сході Європи. Крім традиційних офіційних мов Західної Європи і Америки, додаємо ще мови Сходу – українську і російську», - розповідає о. Гжегож Суходольські з оргкомітету ВДМ.

Представлення української версії логотипу на Фестивалі греко-католицької  молоді у Львові викликало великий ентузіазм. «Це нам показало, наскільки сильно Церкви в Україні прагне бути частиною Вселенської Церкви через участь у Всесвітньому дні молоді, а також і в безпосередньому приготуванні до нього», - зазначила Дорота Абдельмула з оргкомітету ВДМ.

Україна налаштована привезти у Краків численну групу представників молоді – як римо-католиків, так і греко-католиків. «Пам’ятаючи історію ВДМ з 1991 року в Ченстохові знаємо, що образ Церкви тут у Польщі не був би повним, коли бракувало би наших братів зі сходу», - доповнила Абдельмула.

Як зазначив о. Суходольські, на ВДМ ніколи не було більше ніж 6 офіційних мов – найчастіше 4 або 5. У 2016 році офіційними мовами будуть також: польська, англійська, італійська, іспанська, португальська, німецька і французька. Глобальний профіль на Фейсбуці функціонує 21 мовою. Катехези під час ВДМ будуть проголошуватись близько 30 мовами.

Також з думкою про молодь зі Сходу виник проект «Квиток для брата». Згідно якого передбачено додаткове фінансування пакетів паломників для молоді з 13 країн: України, Вірменії, Азербайджану, Білорусії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Литви, Молдавії, Росії, Таджикістану, Туркменістану, Узбекістану.