Теплом зігріємо серця: у Львові діти учасників АТО отримали подарунки від однолітків з-за кордону
  • Срд, 01/02/2017 - 12:38

Понад 200 подарунків отримали діти учасників АТО та діти переселенців від своїх однолітків українців з-за кордону. Акцію  «Теплом зігріємо серця» у Львові провів львівський осередок Спілки української молоді в Україні.

Вже другий рік поспіль громадська організація Спілка української молоді в Україні організовує Всеукраїнську акцію «Теплом зігріємо серця». Члени цієї організації живуть у Канаді, Австралії, США, Німеччині, Естонії та Великобританії. Для своїх однолітіків вони зібрали та передали цьогоріч понад 1800 дарунків, а сумівці в Україні передають їх дітям військових. Зокрема, акції «Теплом зігріємо серця» також відбулися в Калуші, Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Новоайдарі, Краматорську, Дніпрі та Києві.

29 січня подарунки приймали дітки у Львові. У церкві святої Софії Премудрості Божої Українського католицького університету сумівці роздали більше 200 пакуночків для діток. Також усі присутні долучилися до різдвяного вертепу, який організував камерний хор «Осанна» Святоіванівської Лаври.

Маленька Вікторія, її мама і тато щиро дякують усім сумівцям за чудову акцію «Теплом зігріємо серця». «Дякуємо Вам за підтримку та небайдужість, – говорить Ольга Кептанар, сумівка та дружина учасника АТО. – Для нас дуже важливо знати, що ми не самі у такий нелегкий для України час. Дякуємо, що не забуваєте і за те, що кожного рок робите таке чудове свято для діток, чиї батьки захищали і захищають нашу Батьківщину. Лише, коли ми разом, ми нездоланні. Слава Україні! Слава її героям! і Слава усім Патріотам!».

Дякуємо усім, хто долучився до проведення акції і нагадуємо, що Львівський осередок СУМ в Україні радо запрошує усіх діток вступати до лав організації.

«Це неймовірні відчуття – бачити щасливі очі дітей, їхній матерів, мати можливість принести їм хоч трішки радості у цей нелегкий час, – ділиться своїми враженнями голова Львівського обласного осередку СУМ в Україні Андрій Фендик. – Багато діток прийшло зі своїми батьками, які вже повернулися з зони АТО. Ми дуже радіємо, що можемо створити для них маленьке свято, подякувати нашим захисникам і сказати, що завжди готові допомогти».

Додамо, що у 2014-2015 роках, в рамках сумівської ініціативи «Теплом зігріємо серця» українським дітям було передано загалом понад 2000 дарунків. Для СУМу це не єдиний захід, мета якого допомогли дітям українських військових – 2015 та 2016 року діти полеглих бійців мали нагоду відвідати літні табори у французькому містечку Розе та на сумівській оселі «Тарасівка» у Великобританії. Також Спілка української молоді в Україні організовує літні Всеукраїнські благодійні табори для діток, батьки яких воюють або загинули в АТО.

Прес-служба Львівського осередку СУМ в Україні