Тернопіль: в День Хрещення Господнього священнослужителі благословили рятувальників
  • Пон, 19/01/2015 - 22:03

19 січня, у день великого християнського свята Хрещення Господнього до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області привітати рятувальників завітали святі отці на чолі з архиєпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василієм Семенюком.

Біля каплиці «Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини», що на фасаді установи, вони освятили воду й разом з рятувальниками та ветеранами пожежно-рятувальної служби помолилися за загиблих в АТО, за мирних жителів, які стали жертвами терактів, за українських солдат і мир в Україні.

Традиційно особовий склад окропили освяченою водою, щоб зміцнювалися духовні та фізичні сили. Крім того, священнослужителі освятили пожежну та аварійно-рятувальну техніку, що перебуває на озброєнні у рятувальників. Також благословили особовий склад та освятили техніку й гуманітарний вантаж, які вже сьогодні вирушать на Схід України.

Управління ДСНС України висловлює щиру подяку керівництву обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, місцевих органів самоврядування, підприємцям області та усім, хто долучився до збору гуманітарного вантажу для мешканців східних областей.