Тернопільська архикатедра УГКЦ віддала свої приміщення для допомоги медикам
  • Втр, 24/03/2020 - 12:35

Цими днями архикатедральний собор УГКЦ Тернополя став місцем збору та розподілу медичних засобів індивідуального захисту та першої необхідності для лікарень міста. Настоятель собору о. Орест Павліський, з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка, надав катехитичні приміщення в розпорядження ініціативній групі молодих тернопільських блогерів, які самоорганізувалися для допомоги медикам міста.

Група небайдужих тернополян, до якої входить священник архикатедри о. Роман Демуш, зорганізувалися у спільноту @coronavirus.ternopil і запустили в соціальній мережі Instagram благодійний флешмоб під гаслом #нікоронавірусу. За кілька днів молодим людям вдалося зібрати близько 250 000 гривень, за які вони закупили засоби індивідуального захисту та медичні засоби першої необхідності для лікарень міста. До акції молодих людей долучилися тисячі людей доброї волі.

Цікаво, що ініціативна група волонтерів отримала від доброчинця стоматологічної клініки Олексюка велику кількість медичних масок та рукавичок, які благодійник спрямував на потреби священнослужителів та вірних парафій УГКЦ міста Тернополя та МДЦ «Зарваниця» для уможливлення здійснення душпастирської діяльності з дотриманням санітарних норм у час епідемії. Управління Тернопільсько-Зборівської архиєпархії висловлює щиру вдячність жертводавцю.

До слова, у неділю, 22 березня, Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав запевнив, що за необхідності храми УГКЦ та їх приміщення стануть «церковними шпиталями» для допомоги медикам у час епідемії.