Терористи ДНР захопили ще одну протестантську церкву - в Торезі
  • Чтв, 19/06/2014 - 12:24

Сьогодні о 8:00 відбулося незаконне захоплення церкви «Слово Життя» м. Торез (Донецька область), яка входить в об'єднання Протестантська церква України єпископа Сергія Яковлєва, повідомив пастор донецької протестантської церкви «Асамблея Божа» Сергій Косяк.

«Озброєні люди, з шевронами «Козацька Гвардія», увірвалися в будівлю церкви: наказали вивозити меблі і забиратися, мотивуючи це все тим, що ці церкви вони вважають сектами і будуть їх знищувати. Людям, які перебували в будівлі пригрозили розстрілом, якщо вони навколо цього інциденту будуть піднімати шум», - повідомляє пастор Косяк.

За словами служителя, це вже шостий випадок у Донецькій області незаконного вторгнення і захоплення церковних будівель. З ростом напруги зростає релігійна нетерпимість.

«Прошу всіх віруючих братів і сестер, різних конфесій молитися про це. Війни і заворушення на релігійному грунті були найбільш кровопролитними, крім політичного конфлікту в регіоні штучно нагнітається і релігійний конфлікт, - закликав віруючих пастор. - Боже дай нам мудрості і кріпості пройти все це, зруйнуй задуми нечестивих!».

Нагадаємо, 17 червня бойовики Донецької народної республіки захопили християнський реабілітаційний центр «Вечірнє світло» в м. Донецьку і взяли в заручники 29 осіб, яких пізніше відпустили. 16 червня, в Горлівці, озброєні люди розгромили приміщення, в яких розташовувалася церква «Нове покоління» і «Слово життя».

Згідно зі звітом київського Інституту релігійної свободи, бойовики терористичної організації «Донецька народна республіка» планомірно порушують свободу віросповідання на Донбасі, викрадаючи, катуючи і погрожуючи віруючим. Зокрема, терористи захопили в полон волонтера Геннадія Лисенка, який допомагав пастору Церкви «Блага вість» Петру Дуднику евакуювати людей зі Слов'янська.

У Донецьку озброєні люди з георгіївськими стрічками розгромили міжконфесійний молитовний намет, в якому протягом трьох місяців християни молилися за мир в місті і країні. Крім того, представниками так званої «Донецької народної республіки» був затриманий і побитий ініціатор акції «Молитва за Україну», пастор церкви «Асамблея Божа» Сергій Косяк.