Терористи ІДІЛ зруйнували католицький храм на Філіппінах
  • Втр, 06/06/2017 - 16:55

Через кілька днів після того, як терористи Ісламської держави викрали 15 людей з церкви (включаючи священика і монахинь) у Мараві, Філіппіни, терористична група опублікувала відео, на якому зображено руйнування католицького храму.

На відео видно, як терористи розбивають статуї, розривають портрет Папи Франциска і зрештою підпалюють храм.

Бойовики належать до терористичного угрупування Мауте, що заявило про союз з ІДІЛ ще в 2015 році.

Нагадаємо, що бойовики з цього ж угрупування на Філіппінах 22-23 травня взяли в заручники католицького священика та мирян, погрожуючи вбити їх, якщо державне військо не припинить наступ проти них. Вони також спалили католицьку катедру в Мараві. ІДІЛ зруйнували численні католицькі храми в регіоні, що є під їх контролем.

Місцеві католицькі єпископи  закликали молитись за викрадених осіб. Хоча католики на Філіппінах становлять більшість, однак в Мараві вони становлять невеликий відсоток від 200-тисячного населення міста на о. Мінданао, де більшість становлять мусульмани.

В цій частині Філіппін президент ввів військовий стан, спроби евакуювати місто Мараві були майже безуспішні. Тисячам людей вдалось втекти з міста після прибуття ІДІЛ. Близько 2 тисяч осіб залишаються в пастці, перебуваючи на лінії вогню, інформує CNA.