Терористи Слов'янська знайшли прихисток в храмі УПЦ МП
  • Втр, 06/05/2014 - 16:55

Після втрати стратегічної висоти в районі телевежі, бойовики в Слов'янську зайняли не менш вигідну позицію - місцеву церкву в районі Славкурорт.

Церква стоїть на височині. З її дзвіниці прекрасно проглядається весь Слов'янськ та околиці. Саме дзвін дзвонів цієї церкви попереджає терористів про наближення українських силовиків, вже після церковного сполоху - включається міська сирена.

Крім того, церква стоїть на березі озера, так що як мінімум з одного боку прикрита від атак природною перешкодою.

Дорогу, що веде до храму, бойовики перегородили найбільш укріпленим в місті блокпостом. За першим рівнем захисту з шин йдуть збудовані з бетонних блоків стіни два метри заввишки. Для їх спорудження терористи навіть підганяли кран.

На блокпосту обладнані вогневі точки для автоматників і кулеметників, облаштовані гнізда снайперів. На озброєнні в охоронців блокпосту є переносні зенітно-ракетні комплекси.

Аналогічний блокпост облаштований на транспортному кільці траси Ростов - Харків, яке знаходиться за озером рівно навпроти церкви, і теж фактично прикриває її. Учора українські силовики підійшли майже впритул до цього блокпосту, але під час бою до терористів надійшло підкріплення - п'ять автомобілів, мікроавтобус, вантажівка, все це було завантажено людьми і зброєю. Українським силовикам довелося відступити.

На думку очевидців, тепер очистити ці два важливих блокпости можна буде тільки за допомогою серйозної авіації, оскільки тут терористи озброєні ПЗРК.

Зараз у районі церкви зосереджено близько тисячі пророссйіскіх активістів, які прибули з Донецької та Луганської областей, а також російські професійні диверсанти, які прибули з Криму. Це підтвердив і перший секретар відділення КПУ в Слов'янську Анатолій Хмільовий, «співправитель» самозваного «народного» мера Слов'янська В'ячеслава Пономарьова.

Раніше координатори групи «Інформаційний опір» вже повідомляли про антиукраїнську діяльність місцевого священика, що грає ключову роль у забезпеченні російських військовослужбовців в місті.

«Будучи керівником однієї з місцевих структур проросійських сил, отець В. вирішує питання розміщення та харчування «зелених чоловічків», одночасно будучи місцевим «пропагандистом» екстремістів, які проводять «роботу» з місцевим населенням, - повідомляли координатори групи. - Як нам вдалося встановити, отець В. веде «інформаційно-психологічну роботу» з парафіянами як мінімум з 2004 р. У своїх проповідях він зазначає, що держави Україна не існувало і існувати ніколи не буде, що жителі України не слов'янського походження. Має дуже сильний вплив на прихожан і користується авторитетом у місцевого населення. Має у регіоні підпорядковані йому парафії - одна з них в Червоному Лимані».

Варто відзначити, вищезгадана церква відноситься до Української православної церкви Московського патріархату.

За матеріалами http://crime.in.ua