TikTok, як небезпечний агент Китаю. New York Times визнає, що Дональд Трамп мав рацію
  • Чтв, 12/05/2022 - 18:43

«Видання New York Times закликає президента США обмежити можливості сервісу TikTok впливати на американську громадську думку… Газета визнає, що Дональд Трамп мав рацію у цій справі», - йдеться в останньому виданні «Gazeta Polska». На думку авторів, китайська соцмережа може бути в руках влади КНР інструментом маніпуляції американською громадською думкою.

Публіцист «New York Times» Езра Кляйн наголошує у своєму фейлетоні, що найпопулярніша соцмережа у США може загрожувати безпеці держави. TikTok, який перевищує по кількості переглядів Youtube i Facebook, є під чітким контролем Комуністичної партії Китаю. «В цьому питанні немає двозначності. Комуністична партія Китаю провела минулий рік, розбираючись із своїм технологічним сектором… Усі директори будуть діяти у відповідності до побажань партії, або ж побачать, що їхнє життя перевертається з ніг на голову», - коментує журналіст.

Кляйн вимагає запровадити обмеження в діяльності TikTok у США, таким чином підтверджуючи правоту Дональда Трампа, котрий два роки тому підписав декрет про старт процесу його делегалізації.

У 2021 році китайський сервіс перевищив у популярності інші популярні соцмережі. «В нього було більше активних користувачів, ніж в Twitter, більше хвилин перегляду у США, ніж в Youtube, більше завантажень додатків, ніж у Facebook, більше відвідувань сторінок, ніж в Google», - йдеться у фейлетоні Кляйна. За його словами, це створює величезні можливості для пропаганди. Білий Дім за каденції попереднього президента попереджав навіть, що ця платформа може збирати особисті дані користувачів.

Нагадаємо, що в лютому TikTok анонсували актуалізацію правил користування додатком і висловили підтримку для постулатів субкультури ЛГБТ та прихильників ґендерної ідеології. TikTok офіційно заборонив публікувати дописи, в яких йдеться про те, що існує лише дві біологічні статі.